Til Menu  

Dæk

Husk at kontrollere dæktryk mindst en gang om måneden. Alle dæk taber tryk og med forkert dæktryk forringes køre-, og bremsefærdighederne. Blot ½ bar undertryk øger brændstoftbruget 2-3%. Husk også lige at kontrollere reservehjulet.

 

Helårsdæk

Mange har fejlagtigt den opfattelse, at deres bil er monteret med helårsdæk. Det er en udbredt misforståelse, som får mange til at køre rundt med en falsk tryghedsfølelse af, at bilen er rustet til sne og isglatte veje.

Rigtige helårsdæk skal også være M+S mærket. Udviklingen inden for helårsdæk er gået stærkt inden for de seneste år, og fremover vil det i større omfang blive muligt at benytte det samme dæk hele året rundt. Hvis man altså ikke har et særlig stort kørselsbehov uden for almindelig snerydning og saltningsperioder vel at mærke.

 

Vinterdæk

Efterår og vinter er tiden for vinterdæk på bilen. Lad os skifte dine hjul og slip for selv at ligge på knæ i sne, kulde og frost.

Mudder og sne

Et moderne vinterdæk vil altid være et dæk af lameltypen. Ud over at dækket er fremstillet af en gummiblanding, som bevarer sin smidighed ved lave temperaturer, er slidbanemønsteret opbygget af gummiblokke, der igen er opdelt i en række fine lameller. Det giver den effekt, at slidbanens elementer bevæger sig i forhold til hinanden og derved gør dækket selvrensende. Det er en meget vigtigt egenskab ved kørsel i vinterføre, da det gør det muligt at overføre flere styre- og bremsekræfter fra hjulene til vejen.

For at et dæk kan betegnes som vinterdæk, skal det på siden være mærket med M+S (Mud + Snow, altså mudder og sne). Det er samtidig et lovkrav, at der skal sidde M+S mærkede dæk på alle fire hjul på en personbil. Man kan altså ikke nøjes med at skifte et to eller tre hjul til M+S-typen.

 

Sommerdæk

Forår og sommer er tiden for sommerdæk på bilen.

Gør din Toyota 112% sommerklar med originale alu-fælge

Få din Toyota i sommer-top-form med at forære den et sær originale alu-fælge med helt nye sommerdæk. Det giver din bil et elegant og sporty løft – og ikke mindste bedre køreegenskaber. De gamle stålfænge kan bruges til dine vinterdæk.

 

Send dine hjul på ferie

Hvis du gerne vil slippe for at opbevare dine hjul selv, kan du sende dem på hotelophold hos os sæsonen over. Så slipper du også for besværet med at fragte dem frem og tilbage.

Vi opbevarer gerne dine hjul på vores dækhotel sæsonen over.