Til Menu  


Ferieklar bil til sommerferien


1. Tjek bilen

Før ferien - og også under rejsen - er det en god ide at tjekke de vigtigste funktioner i bilen. Det kan du selv gøre, og her er en kort tjekliste:

  • Tjek bilens lyger og tag ekstra pærer med.

  • Kontroller olie både før og under rejsen - og tag ekstra olie med til turen
    På en bilferie udsætter du din bil for et andet kørselsmønster, og det kan føre til et højere olieforbrug end normalt. Ved at holde et korrekt olieniveau forlænger du motorens levetid.

  • Hæv dæktrykket
    Der skal ekstra luft i dækkene på grund af den ekstra vægt fra bagagen. Og i din bils instruktionsbog kan du se, hvor meget trykket skal hæves i forhold til den ekstra bagagevægt.

  • Tjek vinduesviskere og tag evt. ekstra sprinklervæske med.

Har din bil ikke været til service for nyligt, kan vi give den et grundigt servicetjek, hvor vi fx også tjekker bremser, batteri og kølesystem. Og så er du helt sikker på, at bilen er i orden til turen.

2. Få ekstra bagageplads med tagboks

Tagbokse er ikke kun gode til skiferien. Også om sommeren giver en tagboks mere plads og - lige så vigtigt - mere plads på bagsædet, så alle kan sidde komfortabelt.

Er du interesseret i en tagboks, kan vi hjælpe dig. NOVABIL A/S forhandler nemlig Thule tagbokse og kan hjælpe dig med at finde den rigtige tagboks til lige netop din bil og dine behov.

3. Tjek aircondition/klimaanlæg

Har du aircondition eller klimaanlæg i bilen, er det en rigtig god idé, at få det tjekket og renset, hvis det ikke er gjort inden for de sidste to år. På den måde sikrer du dig, at anlægget er i topform til den lange køretur. Her kan du læse mere om, hvorfor airconditionservice er vigtigt.

4. Vejhjælp udenfor Danmark

Inden I tager afsted, er det vigtigt, at du ved, om din bil er dækket af vejhjælp, enten via dine serviceeftersyn, din serviceaftale eller din forsikring og om den dækker udenfor Danmark.

Husk at skrive telefonnummeret til vejhjælpen ned og medbringe det, så du har det, hvis uheldet er ude.

5. Navigation/GPS

Det er bare nemmere at finde vej, når man har navigation eller en GPS i bilen. Det, du bare skal huske, er at få opdateret kortene i din navigation/GPS. Tag gerne fat i os, hvis du skal have hjælp med at opdatere kortene i din Toyota. 

6. Planlæg dig uden om bilkøer

Selv om man ikke kan planlægge sig ud af alting, kan du gøre flere ting for at undgå de helt store køer.

Skal du sydpå gennem Tyskland, kan du her i kalenderen på FDM's hjemmeside få et overblik over trafikken i Tyskland maj-august 2016. Det er ADAC - den tyske udgave af FDM - som udarbejder kalenderen. Og hvis du kan begå dig på tysk, kan du også gå direkte til ADAC's hjemmeside og bruge deres køkalender til at planlægge bilferien.

Skal du på bilferie i Danmark, har Toyota Danmark lavet en app, hvor du kan se webcams på vejene og på den måde køre udenom køerne. App'en findes til iPhone og Android. Læs mere om Toyota app her.

7. Underholdning til børnene

"Hvornååår er vi der?" Turen behøver ikke være mange kilometer, før børnene på bagsædet bliver utålmodige. Du kan gøre turen væsentligt sjovere for alle, hvis du planlægger underholdning til hele bilen. Her er et par gode idéer:

8. Beskyt børnene mod solen

Det bliver hurtigt varmt på bagsædet, når man kører sydpå i den bagende sol. Med solgardiner eller solfilm beskytter du dine passagerer mod solens varme stråler.

Og vi kan også montere solfilm på bilens tre bagerste vinduer

9. Husk sikkerhedsudstyr

Skulle I komme ud for et uheld på de europæiske veje, er det vigtigt, I er forberedte. Det er lovkrav i nogle europæiske lande, at alle passagerer i bilen kan tage gule veste på, hvis I er nødsaget til at gøre ophold i nødsport. Det er også et lovkrav at sætte en advarselstrekant i tilfælde af uheld og stop i nødsporet. Og får I mindre skrammer, er en førstehjælpskasse altid rar at have liggende i bilen.

Hvis du mangler, kan vi hjælpe dig med alt fra veste, advarselstrekant og førstehjælps-kit.

10. Vær obs på særlige landes regler.

Der kan være særlige regler og love i de lande, du kører igennem. Derfor er det en god idé at tjekke op på hastighedsbegrænsninger, særlige trafiklove og betalingsveje osv., så du undgår bøder og bøvl.

På FDM's hjemmeside finder du information om regler i de europæiske lande - og det er regler om alt fra bøder til parkering og autostole.

Så er I klar til sommerens bilferie. Rigtig god tur.