Om NOVABIL A/S 

Otto Møller fra Brønderslev malede i 1993  denne akvarel af Toyota i Brønderslev.

NOVABILs historie begyndte i Brønderslev i starten af 70’erne, hvor Oluf Hedegaard etablerede et værksted.

Oluf Hedegaards vision var at tilbyde sine kunder en ekstraordinær service og kvalitet i det udførte arbejde.  
Snart efter begyndte også forhandling af Toyota-biler, som Povl Mortensen stod for.

I midten af 80’erne skiltes de to.  Povl Mortensen etablerede sig med Toyota-forhandling og service i Hjørring, imens Oluf Hedegaard fortsatte i Brønderslev.

NOVA er latin og betyder ny. Virksomhedens udgangspunkt skabes gennem salg af nye biler og (nye) brugte biler.  Derfor hedder vi NOVABIL.

Som følge af fusionen har NOVABIL A/S, som den eneste i Vendsyssel, skrevet ny kontrakt med Toyota om både forhandling og service af nye Toyota person- og varebiler.

NOVABIL A/S seneste større skud på stammen skete i 2007 med etableringen et nyt bilhus i Frederikshavn. Toyota Frederikshavn har både salg-afdeling,  service-, og pladeværksted.

Selv om navnet NOVABIL A/S er nyt, arbejder vi stadig ud fra samme grundholdning som det hele startede med,  nemlig at levere ekstraordinær service og kvalitet i det arbejde vi udfører.

I 2020 valgte Carsten Mortensen valgte at trække sig fra ejerkredsen, således at NOVABIL A/S i dag ejes af Ole Kragh og Niels Pedersen.

I 2020 fik Brønderslev afdelingen tildelt prisen som Årets Toyota forhandler i Danmark, som Toyota kalder Ichiban prisen. I 2023 blev Hjørring afdelings tur til at modtage samme hæderspris.

Læs mere om Ichiban-prisen her.

Alar Metsson fra Toyota Danmark overrækker Ole Kragh og Niels Pedersen årets Ichiban pris 2020. 

Vores afdelinger:

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere hende .

OK