Rune, Eriksen og Karstoft nomineret til umulig sportspris

11 december 2022

Det bliver enten tennisspiller Holger Rune, fodboldspiller Christian Eriksen eller atletikudøver Ida Karstoft, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, ”Sport 2022”, der sendes direkte på DR1 fra Boxen i Herning 7. januar. Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handikap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

Julen og nytåret byder på mange traditioner, og det årlige sportsshow, Sport 2022, på DR1 er ingen undtagelse. Det foregår 7. januar, hvor der sendes direkte fra Boxen i Herning. Her bliver der uddelt den ene pris efter den anden for at hylde dygtige danske atleter, ledere, foreninger og frivillige kræfter. En af de ærefulde sportspriser vil igen være Intet er umuligt-prisen.

Toyota, DIF og Team Danmark står bag prisen og løfter nu sløret for de tre nominerede, der alle har kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at markere sig i toppen inden for deres respektive sport.

Første nominerede er den blot 19-årige tennisspiller, Holger Rune, der har taget hele den internationale tennisverden med storm i 2022. Fra en placering som nr. 97 i januar slutter han året af med en voldsomt imponerende 11. plads på verdensranglisten. Det er den højeste placering nogensinde ved sæsonafslutningen for en dansk herrespiller.

Enormt potentiale
Han har vist enormt potentiale i 2022 i en sport med meget højt internationalt konkurrenceniveau, og på vejen mod den absolutte verdenstop har han vundet tre ATP-turneringer og spillet fem finaler. Kronen på værket satte han, da han slog fem top-10 spillere ved Paris Masters og i finalen sejrede over den 21-dobbelte serbiske Grand Slam-vinder, Novak Djokovic. Alle sammen bedrifter, som for under et år siden synede nærmest umuligt.

Den anden nominerede er fodboldspiller, Christian Eriksen, 30, der for de fleste ikke behøver nærmere præsentation. Han er nomineret til Intet er umuligt-prisen som følge af de udfordringer, han har været igennem efter sit hjertestop under en landskamp ved EM i 2021, og på trods af disse er vendt tilbage på allerhøjste niveau.

Allerede efter ni måneder gjorde Christian Eriksen comeback på landsholdet og scorede efter to minutter på banen. Efterfølgende har han været fast mand på landsholdet, hos klubholdet Brentford i den bedste engelske række og er nu fast mand på midtbanen på et stjernespækket Manchester United hold. Han er et forbillede for mange og sætter en tyk streg under, at selvom man rammes af alvorlig sygdom ud af det blå, så er det ikke umuligt at kæmpe sig tilbage på højeste niveau.

Stort set uopnåeligt
Den tredje nominerede til Intet er umuligt-prisen er den 27-årige sprinter, Ida Karstoft, der vandt bronze ved EM i atletik på 200 meter tidligere i år. En præstation, som i sig selv er stort set uopnåelig for en dansker grundet den tårnhøje internationale konkurrence på en distance, hvor der end ikke findes en hal på hele Sjælland, hvor man kan træne distancen i hele vinterhalvåret.

Ida Karstoft er derudover først ret sent begyndt sin karriere inden for atletikken. Der stod nemlig fodbold på programmet i de første mange år, hvilket førte hende forbi både Brøndby IF og kvindelandsholdet, inden hun i 2016 blev prikket på skulderen af atletikverden. Sprinttalentet var åbenlyst, og til trods for at skaderne væltede ind over hende, og hun ikke løb en eneste konkurrence i 2020, er Ida Karstoft på rekordtid braget ind i verdenseliten blandt sprintere. Noget, der ikke burde være muligt for en kvinde, der som 20-årig aldrig havde haft et par atletikpigsko på.

Det er femte gang, at Intet umuligt-prisen skal uddeles. Senest gik prisen til bordtennisspilleren Anders Lind, der kun et halvt år efter en alvorlig trafikulykke stod med bronzemedalje om halsen ved EM for hold velvidende, at han havde haft en stor andel i, at holdet besejrede England i kvartfinalen og dermed sikrede de første EM-medaljer til et dansk herrelandshold i bordtennis siden 2009.

Toyota støtter danske eliteatleter
Toyota står sammen med DIF og Team Danmark bag Intet er umuligt-sportsprisen. Mobilitetskoncernen Toyota er global olympisk og paralympisk toppartner og støtter bl.a. danske eliteatleter på deres vej mod det umulige.

"Vi har samlet flere danske elitesportsfolk på Team Toyota. De jagter alle deres individuelle umulige, som kan være at kvalificere sig til de Olympiske eller de Paralympiske Lege eller måske endda at vinde medalje til Danmark samme sted. På samme vis har de tre nominerede til Intet er umuligt-prisen allerede trodset alle odds og opnået det, der måske synede umuligt – til stor inspiration for os alle,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Toyota vil med sportsprisen inspirere danskerne genne og sætte endnu mere fokus på dét at forfølge sit umulige. Toyota forfølger allerede sit eget umulige, hvilket er at sikre, at ingen mennesker i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet. For at kunne nå det ambitiøse mål, vil Toyota i årene frem sørge for at udvikle bæredygtige mobilitetsprodukter og -serviceydelser, som gør det muligt for enhver at bevæge sig frit omkring, uanset om man er ung eller gammel eller har et handicap eller ej.

Benhård fight
”Vi er stolte over Toyotas Intet er umuligt-pris, fordi den viser, hvad danske atleter kan opnå på den allerstørste internationale scene, når de fighter, går benhårdt efter målet og tør at drømme. Holger Rune, Christian Eriksen og Ida Karstoft er rollemodeller for alle, som tør at drømme stort, eller som står i svære situationer, der kan føles umulige at komme igennem,” siger Morten Mølholm Hansen, der er adm. direktør i DIF og med i prisens dommerkomité.

”Ligesom livet kan byde på store udfordringer, så kan en karriere indenfor elitesport det også. Når de store nedture og uforudsete udfordringer opstår, så er det til stor inspiration for os alle at se, hvordan nogle mennesker formår at rejse sig på trods. Intet er umuligt-prisen er en anerkendelse af det menneskelige mod der skal til, når man bliver udfordret udover sine egne grænser,” lyder det fra Team Danmarks adm. direktør, Peter Fabrin.

Vinderen af Intet er umuligt-prisen modtager 75.000 kroner af Toyota ved det tv-transmitterede Sport 2022 show 7. januar på DR1.

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere hende .

OK