Toyota leverer 83 nye elbiler til ældreplejen

13 juli 2023

Hjemmeplejen og sygeplejen i Mariagerfjord Kommune bliver særdeles godt kørende, når bilparken skal udskiftes sidst på året. Kommunen har nemlig netop indgået aftale med Toyota i Hadsund om levering af 83 nye elbiler af SUV-modellen Toyota bZ4X.

 

Når hjemmehjælpere og sygeplejere i fremtiden skal transportere sig rundt til borgerne i Mariagerfjord Kommune, vil det ske med stil. Den nordjyske kommune har nemlig indgået en aftale med Toyota i Hadsund om levering af 83 nye elbiler af SUV-modellen Toyota bZ4X.

Her er udstyr som 18" alufælge, bakkamera, varme i rattet, integreret navigation, adaptiv fartpilot og en omfattende avanceret sikkerhedspakke med adskillige aktive og passive sikkerhedssystemer med til at forsøde arbejdstiden for de hårdt arbejdende medarbejdere i ældreplejen. Og i kombination med en elmotor med 204 hestekræfter vil kørslen mellem borgerne foregå både emissionsfrit og særdeles støjsvagt.

Hos Mariagerfjord Kommune glæder man sig over aftalen med Toyota om de nye elbiler til ældreplejen, og ældre- og omsorgschef Michael Bredahl Tidemand roser i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside bilerne for deres komfort og rummelighed og for at være støjsvage. Han mener, at de nye biler giver et ekstra argument for at søge job hos Mariagerfjord Kommune i den konkurrenceprægede branche blandt hjemmeplejere og sygeplejere.

Forbedring af arbejdsmiljøet
En af de medarbejdere, der kommer til at sidde bag rattet på elbilen bZ4X, er social- og sundhedshjælper, Lenette Sørensen. Hun glæder sig meget til at sætte sig bag rattet og ser frem til en markant forbedring af arbejdsmiljøet og ikke mindst arbejdsglæden for hende og hendes kolleger.

Flere af hendes kolleger kører hele dagen og kommer rundt til mange borgere i løbet af en arbejdsdag. Derfor er det altafgørende at sikre et godt arbejdsmiljø i bilen, hvilket den høje SUV er leveringsdygtig i. Det har således vægtet højt, at der er let ind- og udstigning, ligesom god affjedring, godt udsyn og generel høj siddekomfort også letter arbejdsdagen for de kørende medarbejdere i Mariagerfjord Kommunes ældrepleje.

Aftalen om de 83 nye elbiler er kommet i stand efter et offentligt udbud om at levere og servicere kommunens nye biler til ældreplejen for de kommende fire år. Seks leverandører lagde billet ind på opgaven og konkurrerede på komfort, ergonomi, pris og service.

Den bedste på totaløkonomi
Toyota scorede topkarakterer i kategorierne komfort og ergonomi og udmærkede sig samtidig som den bedste på totaløkonomi. Derfor endte kommunen med at vælge Toyota bZ4X.

Det glæder ikke overraskende indehaver Lars Hird hos Toyota i Hadsund. Han kan se frem til at levere de mange elbiler til Mariagerfjord Kommune, der er forhandlerens største enkeltkunde. Samtidig står værkstedet for den løbende service de kommende fire år.

"Vi har regnet ud, at bilerne samlet set vil køre over syv millioner kilometer i perioden. Vi glæder os til at være med til at sikre, at de altid står i god og køreklar stand, så kommunen kan løse sine mange, vigtige opgaver i ældreplejen," siger Lars Hird.

Denne side benytter cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere hende .

OK